Ali poznam sebe, svoje super lastnosti?


Lastnosti so značilnosti, ki opišejo vedenje. O tebi povedo, kakšen odnos imaš do sebe, drugih ljudi in okolja. Imaš več različnih lastnosti. Nekatere so bolj, druge manj opazne. To pomeni, da si na svoj način edinstven.

Naj ti predstavim primer dečka Tima, ki je poznan po svoji lastnosti, da je zabaven, saj rad pripoveduje šale in s smehom povezuje prijatelje.

V čem sem najbolj spreten?


Spretnost je zmožnost, da lahko izpelješ neko nalogo. Zahteva določeno znanje in veliko vaje. Spretnosti se razlikujejo v zahtevnosti, nekatere zahtevajo manj vaje in znanja, druge pa več. Pridobiš jih skozi igro, vsakodnevne aktivnosti doma in v šoli.

Primer spretnosti je lokostrelstvo. Vsi bi znali napeti lok in izstreliti puščico. A nekdo, ki to trenira, ima znanje o pravilni drži in prijemu ter izkušnje s streljanjem, zato da puščico z lahkoto zadene v sredino tarče.

Moje 3 naj spretnosti


Vsakomur je že ob rojstvu dano, da bo lahko določene spretnosti pridobival lažje in hitreje kot druge. Tudi tvoje telo ti omogoča, da se na nekaterih področjih razvijaš in prilagajaš hitreje. To so različne gibalne, miselne in ustvarjalne aktivnosti. Ko pri tem dosegaš dobre rezultate, pravimo, da imaš za to področje res talent oziroma si talentiran.

Za prenos delovnega lista klikni na spodnjo ikono: